Hyvää iltaa! Toivottavasti kaikki ovat selvinneet Tampereelta takaisin kotikaupunki Turun hellään syleilyyn!?
Yhdistyksen kevätkokous lähestyy! Mikäli jäsenyytesi on kevätkokouksen alkaessa maksamatta, sinut katsotaan eronneeksi yhdistyksestä ja jäsenyytesi poistetaan kokouksen jälkeen. Jäsenmaksusi tilanteen voit tarkistaa Asteriskin jäsenrekisteristä. Tarkista samalla muutkin tietosi ja päivitä niitä tarvittaessa!
Lisäksi maininnan arvoisena asiana, mikäli haluat jättää anonyymia palautetta jostakin (esim. häirintä, jaksaminen, opinnot), onnistuu se Asteriskin nettisivuilla Opinnot > Ongelmatilanteet (eli täältä).
Maanantai 14.3.
niceKerhon hengailu-ilta 18:00 @Adamaksen ja Machinan kiltahuone, Agora K127
Lautapeli-ilta 18:00 @Asteriski ry:n toimisto
Tiistai 15.3.
Hallituspäivystys 11:00–13:00 @Asteriski ry:n toimisto
Keskiviikko 16.3.
Toimeentulotukisitsit 18:00 / Rottabileet 22:00 @Heidi’s Bier Bar
Torstai 17.3.
CSCup Futsal: Digit x Asteriski – SF-klubben 13:00–13:45 @Educariumin liikuntasali
Asteriski goes HybridiSpeksi 19:00 @Manilla, Itäinen Rantakatu 64b
Perjantai 18.3.
Alumnikerhon afterit 17:00 @Panimoravintola Koulu, Eerikinkatu 18
Hallituksen kokous 18:00–19:00 @Asteriski ry’n toimisto / Discord
Good Evening! Hopefully everyone made it back home from Tampere safe!?
Monday 14.3.
niceKerho Hangout Evening 6pm @Guild room of Adamas & Machina, Agora K127
Board Game Night 6pm @Asteriski ry’s office
Tuesday 15.3.
Board member at the office 11am–1pm @Asteriski ry’s office
Wednesday 16.3.
Social Assistance Sitz 6pm / Rat Party 10pm @Heidi’s Bier Bar
Thursday 17.3.
CSCup Futsal: Digit x Asteriski – SF-klubben 1pm–1.45pm @Educarium gym
Asteriski goes HybridiSpeksi 7pm @Manilla, Itäinen Rantakatu 64b
Friday 18.3.
Alumni Club Afterwork 5pm @Panimoravintola Koulu, Eerikinkatu 18
Board Meeting 6pm–7pm @Asteriski ry’s office / Discord
mielenTEKoja ja muuta Nyytin toimintaa keväällä 2022
FI, Link to this same message in English
Hyvää kevättalvea Nyytistä!
Tässä viestissä on ajankohtaista tietoa opiskelukykyä ja mielen hyvinvointia edistävästä toiminnasta opiskelijoille. Vertaistukea, tietoa ja taitoja arjen ja maailman haasteiden kohtaamiseen on saatavilla. Tule mukaan ja jaa tietoa Nyytin toiminnasta opiskelijoiden seuraamissa tiedotuskanavissa.
MielenTEKoja-chat päivystää maanantaisin 21.3. asti
Kahdenkeskistä vertaistukea tarjoava mielenTEKoja-chat on maaliskuussa auki maanantaisin klo 17–19. Chatissä voit vaihtaa ajatuksia tehtävään koulutetun vertaispäivystäjän kanssa mieltäsi painavista asioista maksuttomasti ja anonyymisti. Keskustella voi suomeksi tai englanniksi. Päivystäjien tukena on aina Nyyti ry:n työntekijä. Huomaathan, että torstaipäivystykset päättyivät helmikuussa. Viimeinen chat-päivystys tällä erää on ma 21.3.2022. MielenTEKoja-chat löytyy osoitteesta: mielentekoja.fi
Ilmoittaudu Miesten vuoroille
Miesten vuorot ovat ohjattuja juttutuokioita, jotka toteutetaan Zoomissa keskiviikkoisin klo 17–19 alkaen 30.3. Tuokioissa vaihdetaan ajatuksia ja kokemuksia mm. jaksamisesta, yksinäisyydestä, suorituspaineista ja opiskelun ja muun elämän yhteensovittamisesta. Kaikki mieheksi itsensä kokevat opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan! Keskustelua luotsaavat Nyytin työntekijä Henri Heikintalo sekä vapaaehtoinen apuohjaaja. Tsekkaa Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokioiden teemat ja ilmoittaudu: https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/ryhmat/miesten-vuoro/
Puhutaan ympäristötunteista – tule mukaan!
Herättävätkö ympäristön tila ja tulevaisuus hankalia tunteita? Ympäristötunteiden äärelle voi pysähtyä Puhutaan ympäristötunteista -työpajassa 23.3. klo 18–20. Työkaluja ympäristötunteisiin saa myös samannimisestä WhatsApp-ryhmästä 29.3. alkaen. Toiminta on maksutonta ja kaikille avointa. Toteutuksesta vastaa Ympäristöahdistuksen mieli -hanke, joka on Nyyti ry:n, Tunne ry:n ja MIELI Suomen Mielenterveys ry:n yhteishanke.
Puhutaan ympäristötunteista -etätyöpaja 23.3.
Puhutaan ympäristötunteista -WhatsApp-ryhmä alkaen 29.3.
Opiskelijoiden mielenterveyspäivä tulee 13.4.
Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä 13.4.2022 toimitaan yhdessä mielenterveyden puolesta. Teemapäivään liittyy kampanja ja #AivanHyvä-somehaaste aikavälillä 7.–14.4. Kannustamme opiskelijoita, oppilaitoksia ja opiskelijajärjestöjä osallistumaan Opiskelijoiden mielenterveyspäivään ideoimalla ja toteuttamalla pieniä tekoja tai tapahtumia mielen hyvinvoinnin lisäämiseksi. Tämän vuoden kampanjan teemana on myötätunto. Somehaaste muistuttaa, että olet #AivanHyvä sellaisena kuin olet. Sinä riität.
Lue täältä, miten voit osallistua kampanjaan
Nyytin ryhmächattejä tiistaisin ja torstaisin klo 18–20
Tule Nyytin chattiin jakamaan ajatuksia ja kokemuksia anonyymisti toisten opiskelijoiden kanssa. Suomenkieliset chatit ovat torstaisin klo 18–20. Englanniksi (ENG) ja ruotsiksi (SVE) keskustellaan kerran kuussa tiistaina. Tulevat chatit ja teemat klo 18–20:
To 17.3. Mihin aika oikein kuluu?
Ti 22.3. Time management in studies (ENG)
To 24.3. Onko tehtävien aloittaminen haastavaa?
To 31.3. ADHD ja ajanhallinta
Katso kaikki kevään chatit ja tule juttelemaan: https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/chat/
Kiinnostaako mielen hyvinvointi myös jatkossa? Tilaa Nyyti vinkkaa -uutiskirje!
Haluatko saada myös jatkossa tietoa opiskelijoille suunnatuista ryhmistä, chateistä, koulutuksista ja tapahtumista? Tiedotamme Nyytin tulevasta toiminnasta tästedes Nyyti vinkkaa -uutiskirjeessä, jonka voit tilata suoraa sähköpostiisi. Saat tietoa tapahtumista ja hyödyllistä sisältöä myös Nyytin Instagramista. Tämä on viimeinen sähköpostikirje, jonka saat mielenTEKoja-toiminnan tiimoilta. Nyytin ja TEKin yhteinen mielenTEKoja-hanke päättyy 31.3.2022.
Tilaa Nyyti vinkkaa -uutiskirje
Ryhdy MLL:n vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi!
FI
Innostaisiko sinua ajatus vapaaehtoistyöstä opiskelujen tai työn ohella? Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri tarjoaa paljon mahdollisuuksia vapaaehtoistyön parissa ja järjestää keväällä uusia koulutuksia vapaaehtoisille. Maalis- ja huhtikuun vaihteessa koulutetaan kavereita lapsille ja nuorille. Kaveritukihenkilöt sitoutuvat tapaamaan tuettavaansa noin kaksi kertaa kuukaudessa vuoden ajan arkisen yhdessäolon ja yhteisen tekemisen merkeissä. MLL:n tukihenkilönä aikaa kuluu keskimäärin vain 6 tuntia kuukaudessa, mutta tällä ajalla voi olla tuettavalle mittaamattoman suuri merkitys.
Tuettavan 6–17-vuotiaan lapsen tai nuoren elämästä puuttuu usein kavereita tai mukavaa tekemistä vapaa-ajalta. Monet lapset odottavat tälläkin hetkellä itselleen kaveritukihenkilöä, jonka kanssa voi esimerkiksi harrastaa liikuntaa, ulkoilua tai ihan vain puhua mieltä painavista asioista.
Kaveritoiminnan koulutus Perhetalo Heidekenillä (Sepänkatu 3, Turku) to 31.3. & ma 4.4. klo 17.30–20.30.
Lähde vapaaehtoiseksi tai vinkkaa kaverille!
Digipalvelujen CSIRT-tiimissä harjoittelijan paikka
FI
Turun yliopiston Digipalvelut hakee tietoturvasta kiinnostunutta opiskelijaa CSIRT-tiimiin määräaikaiseen tehtävään syyskuun loppuun asti. Työssä pääset suojaamaan Turun yliopistoa hakkerointiyrityksiltä, tutkimaan tietoturvapoikkeamia, koventamaan järjestelmiä, neuvomaan ihmisiä tietoturva-asioissa ja kehittämään CSIRT-tiimin toimintaa.
Haku: IT-tukihenkilön määräaikainen tehtävä (harjoittelupaikka)
Oppimisanalytiikan keskuksen harjoittelijahaku on nyt käynnissä!
Turun yliopiston Oppimisanalytiikan keskus hakee 1 – 4 harjoittelijaa kehittämään ViLLE-oppimisjärjestelmää.
Oppimisanalytiikan keskus on Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa toimiva digitaaliseen opetukseen ja oppimisanalytiikkaan keskittyvä tutkimusryhmä. Keskus kehittää ViLLE-oppimisjärjestelmää, jota käytetään korkeakoulujen lisäksi noin puolessa suomalaisista peruskouluista.
Oppimisanalytiikan keskus hakee kesäksi 2022 harjoittelijoita kehittämään ViLLEä eteenpäin. Vaatimuksena on Java-osaaminen, ja lisäksi katsotaan eduksi tietämys jostain seuraavista tekniikoista: MySQL, JavaScript, HTML, CSS, Vaadin.
Harjoittelupaikkoja voivat hakea yliopisto-opiskelijat, jotka suorittavat perustutkintoa jossain suomalaisessa yliopistossa tai teknillisessä korkeakoulussa. Etusijalla ovat tietotekniikan, matematiikan ja tilastotieteen opiskelijat. Harjoittelu on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät aiemmin ole olleet harjoittelussa tai muuten töissä Oppimisanalytiikan keskuksessa
Harjoittelun kesto on kolme kuukautta, ja harjoittelun ajankohta voidaan sopia joustavasti ajalle 1.5.2022–31.8.2022. Harjoittelijalle maksettava palkka on 1300 €/kk. Tehtävässä on yhden kuukauden koeaika.
Hakemukset tulee jättää viimeistään keskiviikkona 31.3.2022 (klo 23:59) yliopiston sähköisellä hakulomakkeella. Liitä hakemukseesi ansioluettelo, opintorekisteriote ja motivaatiokirje. Linkki hakulomakkeeseen löytyy kyseisen tehtävän tiedoista ilmoituksen yläosasta (”Täytä hakemus”) osoitteessa www.utu.fi/tyopaikat.
Yliopisto on sitoutunut edistämään yhteisömme yhdenvertaisuutta, tasa-arvoisuutta ja moniarvoisuutta. Kaikkia kiinnostuneita hakijoita taustasta riippumatta kannustetaan hakemaan.
Lisätietoja avoimesta tehtävästä antaa Oppimisanalytiikan keskuksen koordinaattori Petra Enges, petra.enges@utu.fi, puh. 029 450 4682.
Haku: ViLLE-oppimisjärjestelmän tekninen kehittäminen
Haku: ViLLE-oppimateriaalien sisällön kehittäminen
Master’s thesis / project work position available in a UTU research programme
EN
For your Master’s level thesis work, project course work, etc., and with potential for a part
time paid position, we are looking for people to do Web-programming for the BIT::TIP
project. The project is working on 3D-teleconferencing with 3D
LiDAR camera setups and Microsoft Hololens 2 interface, but also a web interface is
needed both to manage the system and to provide a non-hololens interface to the
3D-image. You will be working with and mentored by the project team working on the
3D-system code. As a part of the University of Turku project, this project accommodates
and interplays perfectly with your studies.
The language involved is Typescript, with React and ThreeJS for the frontend. The backend
is a microservices architecture using Typescript, MongoDB and Redis. The task is to
develop the services that provide 3D video streaming and configuration, or to provide a
frontend configuration interface or 3D viewer.
The project’s current todo-list includes:
● Redis Tunneling or other multi-site content delivery mechanism.
● Scalability, performance and stability of the web services
● Stream browser webcam and audio
● Camera control experimentation.
● User management, authorization and profiles
● Developer 3D stream viewer for debugging
● Room and camera configuration interface for administrators
● Automated unit and integration tests
● Stream discovery and creation for regular users
● Archive playback interface and backend service
Please, contact Tomi ”bgt” Suovuo (bgt@utu.fi, 050-5187555) with any questions or to seek
the position.
++Tomi “bgt” Suovuo
Project coordinator
Tule vapaaehtoiseksi kesäleiriohjaajaksi kesällä 2022!
FI
Ketä etsimme? Etsimme toimeen tarttuvia, luotettavia ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n lasten ja perheiden kesäleireille.
Millaiseen toimintaan? Ohjelma perustuu leiriläisten toiveisiin ja tarpeisiin sekä ohjaajatiimin taitoihin ja tietoihin. Leirillä liikutaan, pelataan, askarrellaan ja leikitään. Leirillä voi järjestää esimerkiksi luontoretken, paistaa makkaraa ja kalastaa. Välillä kokoonnutaan yhteen rentoutumaan ja lukemaan satuja tai annetaan tilaa vapaalle leikille. Leirillä pääset hyödyntämään vahvuuksiasi ja oppimaan uutta! Ennen leiriä ohjaaja osallistuu leirin suunnitteluun ja Parasta Lapsille ry:n ohjaajien peruskoulutukseen. Leiriohjelma suunnitellaan ja ohjataan ohjaajatiimin ja johtavan leiriohjaajan kanssa.
Mitä siellä tehdään? Leireillä ohjaaja toimii lapsiperheiden ja eri-ikäisten lasten kanssa, ohjaten tavoitteellista ohjelmaa yhdessä ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Parasta Lapsille -ohjaaja on innostunut ja kiinnostunut leiritoiminnasta sekä yksilön että lapsiryhmän ohjaamisesta. Leirillä touhutaan yhdessä monenlaista: pelataan, leikitään, ulkoillaan, askarrellaan ja tietenkin syödään 5 kertaa päivässä.
Mitä tarjoamme? Vapaaehtoinen voi osallistua ilmaisiin Parasta Lapsille -järjestön koulutuksiin, saa täysihoidon leireillä (mm. ruoan viisi kertaa päivässä) sekä halutessaan todistuksen toimintaan osallistumisesta. Maksamme leireistä ja koulutuksista aiheutuneet mahdolliset matkakustannukset. Ikimuistoisia hetkiä leiriläisten ja ohjaajaporukan kanssa. Mahdollisuuden luoda iloisia kesämuistoja lapsille ja perheille!
Kuka järjestää? Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteemme on vahvistaa lapsiperheiden arjen hyvinvointia lasten-, nuorten ja perheiden loma- ja viikonloppuleirejä järjestämällä. Leiriläiset valitaan toimintaan taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.
Vapaaehtoiseksi haluavan ammatilla ei ole vapaaehtoistyössämme merkitystä. Kaikilla ihmisillä on elämässään hankittuja tietoja ja taitoja, joita voi hyödyntää toiminnassamme. Ohjauskielenä leireillämme on suomi. Vapaaehtoinen ei voi tuoda leirille omia lapsiaan.
Ohjaaja esittää rikosrekisteriotteen lasten kanssa toimimisesta ennen leirille/leireille osallistumista. Leireillä voit suorittaa opintopisteitä (esimerkiksi harjoittelu, opinnäytetyö, projekti), kysy lisää Christinalta opintojen suorittamisesta järjestössämme (yhteystiedot alla).
Lue lisää:
Kesä 2022, leirejä kesä-elokuussa
Aikaa yhdessä – perheleirit: https://parastalapsille.fi/perheleirit
Aikaa ilolle – lastenleirit: https://parastalapsille.fi/leirit
Ilmoita kiinnostuksesi tästä ja otamme sinuun yhteyttä.
Voit ottaa myös suoraan yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin, Christinaan p./whatsapp: 050 407 8784 tai sähköpostilla christina.nenonen@parastalapsille.fi
Toivottavasti kuulemme juuri sinusta! 🙂
Ystävällisin terveisin
vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Parasta Lapsille ry
Kutsu Ukrainan sodan vaikutuksia mielensisältöihin kartoittavaan tutkimukseen!
FI
Ukrainan sota on koko maailmaa järkyttänyt tapahtuma, jossa itsenäinen Ukrainan kansa taistelee vapaudestaan. Hyökkäys on aiheuttanut meillä Suomessa suurta huolta niin ukrainalaisten puolesta, mutta myös meidän asemastamme globaalilla geopoliittisella areenalla. Elämme monella tavalla ahdistavia ja huolta herättäviä aikoja. Miten tämä vaikuttaa mielensisältöihimme? Osallistu Turun yliopiston Ukrainan sota mielissämme -tutkimukseen ja pääset tarkastelemaan, miten tämä ennennäkemätön tilanne heijastuu mieleesi.
Tutkimus alkaa alkukartoituksella, jossa keräämme kyselylomakkeiden avulla taustatietoa hyvinvoinnistasi, sekä tavastasi suhtautua maailmaan ja muihin ihmisiin. Tämän jälkeen sinun tulee kahden viikon ajan suorittaa kahta tehtävää. Mielenvaeltelutehtävä suoritetaan iltaisin ja se kestää n. 15 minuuttia. Tämän tavoitteena on tarkastella mieleen nousevia ajatuksia, mielikuvia ja tilanteita silloin kun emme suorita tavoitteellista tehtävää. Unien raportointi aamuisin on tutkimuksen toinen toistuva tehtävä. Sen tavoitteena on tarkastella millaisia sisältöjä, tilanteita ja tapahtumia unissasi ilmenee tutkimusjakson aikana.
Tutkimus suoritetaan kokonaan etäosallistuen ja nimettömästi.
Jos kiinnostuit, niin lisää tietoa tutkimuksesta sekä ohjeet osallistumiseen löytyvät täältä.
Lisätietoja saat kysymällä vitalo@utu.fi
Ystävällisin terveisin,
Ville Loukola
Vastaava tutkija
PsM, tohtorikoulutettava