Jännittää, sanoi mummo, kun kahvimerkkiä vaihtoi. Ja niin jännittää meitäkin, sillä uudet opiskelijat ovat pian täällä! Syyslukukausi polkaistaan käyntiin lauantaina Varaslähdöllä.
Terveysviranomaisten suosituksia ja TYY:n ohjeistuksia noudattaen, tänä syksynä Varaslähtö poikkeuksellisesti järjestetään pelkästään uusille opiskelijoille sekä tuutoreille. Vanhemmat opiskelijat ovat tervetulleita osallistumaan erilliseen Varjovaraslähtö-tapahtumaan, josta ei ole jatkoja Varaslähtöön. Maailma muuttuu, sanoi mummo, kun kahvipannun nurkkaan heitti.
Mitä viikolla tapahtuu?
Perjantai 21.8.
Alumnikerhon Whisky tasting @ Kerttulin kievari klo 17 – 20
Lauantai 22.8.
Varaslähtö uusille opiskelijoille @ Q-talo ympäristöineen klo 15 – ??
Varjovaraslähtö vanhoille pieruille @ Nummenmäen Sosialidemokraattisen yhdistyksen Talo (Hämeentie 25) klo 14 – ??
————————————————————————————————————
Haussa tohtoriopiskelija koneavusteista kaunokirjallisuuden kääntämistä koskevaan hankkeeseen – hakemusten deadline 30.8
TiTOLin puolivuosikatsaus ja jäsenistökysely
Rekrytointi: Netello
————————————————————————————————————
Haussa tohtoriopiskelija koneavusteista kaunokirjallisuuden kääntämistä koskevaan hankkeeseen – hakemusten deadline 30.8
Tutkimusprojektin ja tohtoriopiskelijan tehtävien kuvaus
Turun yliopiston monitieteinen hanke ”Kertova teksti, kääntäjä ja kone: käyttäjäystävällistä kaunokirjallisuuden käännösteknologiaa etsimässä” hakee kieliteknologiaan perehtynyttä tohtoriopiskelijaa. Hankkeen tavoitteena on kehittää käännösteknologian käyttömahdollisuuksia kaunokirjallisuuden kääntämisessä kestävän kehityksen näkökulmat huomioon ottaen. Vaikka koneavusteinen kääntäminen (computer-assisted translation) ja konekääntäminen (machine translation) ovat saavuttaneet merkittävää edistystä viime vuosikymmeninä, on kaunokirjallisuuden kääntäminen jäänyt ohjelmien kehittämisessä marginaaliin. Tutkimusprojektin tarkoituksena on kerätä dataa, joka helpottaa kaunokirjallisuuden erityispiirteet huomioivaa tietokoneavusteista kääntämistä, sekä suunnitella ja toteuttaa prototyyppi, jossa tätä dataa hyödynnetään. Valittavan hakijan tehtävänä olisi erikoistua väitöstutkimuksessaan koneavusteiseen kaunokirjallisuuden kääntämiseen ja toteuttaa kaunokirjallisuuden kääntämisessä ihmiskääntäjää avustava ohjelma kieliparille englanti-suomi tutkimusryhmän ja ohjaajien tuella. Tohtoriopiskelijan ohjaus voidaan myös järjestää joustavasti siten, että ohjaajana voi toimia myös hankkeen ulkopuolinen henkilö.
Hanke on tällä hetkellä rahoitushakuvaiheessa, ja rahoituksen saatuaan käynnistyisi vuonna 2021. Hankkeen kesto on neljä vuotta.
Valintakriteerit
Hakijalta odotamme
– Hyvää suomen ja englannin taitoa
– Maisterintutkintoa tehtävään soveltuvalta alalta (esim. tietojenkäsittelytiede, kieliteknologia) vuoden 2021 alkuun mennessä
– Tietokonelingvistiikan tuntemusta
– Koneoppimisten ja tekoälyn tuntemusta
– Kiinnostusta työskennellä monitieteisessä tiimissä
Eduksi katsomme
– Kirjallisuuden opinnot tai kaunokirjallisuuden harrastuneisuuden
– Aiemman kokemuksen kääntäjän työvälineistä tai muista kieliteknologisista välineistä
Palkka
Tohtoriopiskelijan bruttopalkka on 2500 euroa kuukaudessa.
Hakeminen
Lähetäthän seuraavat dokumentit hankkeen johtajalle Kristiina Taivalkoski-Shiloville 31.8 mennessä:
– CV:si (mukaan lukien mahdollisen listan julkaisuistasi)
– Kopio opintosuoritusotteestasi (tiedon kursseista, joita olet suorittanut maisterintutkintosi aikana)
– Kopio tutkintotodistuksestasi mikäli olet valmistunut
– Hakemus, jossa kerrot tutkimusintresseistäsi ja hankkeen kannalta relevantista osaamisestasi.
Lisätietoja tehtävästä, hankkeesta ja rekrytointiprosessista antaa Kristiina Taivalkoski-Shilov: kristiina.taivalkoski-shilov@utu.fi
————————————————————————————————————
TiTOLin puolivuosikatsaus ja jäsenistökysely
Puolivuosikatsaus
TiTOLilta on toivottu puolivuosikatsausta jäsenjärjestöillemme ja se löytyy myös toimintasuunnitelmastamme. Siispä nyt kesän loppupuolella, kun ATK-YTR:kin on jo risteilty, on hyvä kirjoitella hetki, jotta jokainen tietää mitä TiTOLissa tapahtuu. Siispä tässä teille loppukesään luettavaa. Tietysti yhteydenotot tai uudet kysymykset ovat tervetulleita ja TiTOLin koko hallituksen tavoittaa sähköpostilla osoitteesta titolry@gmail.com.
Kertauksen vuoksi:
TiTOL eli Tietotekniikan Opiskelijoiden Liitto on maanlaajuinen ja poliittisesti sitoutumaton tietotekniikka-alan opiskelijayhdistysten kattojärjestö. Liiton tarkoituksena on parantaa yhteistyötä alan opiskelijayhdistysten sekä niiden jäsenten välillä, edistää jäsenten opiskeluun liittyviä yhteisiä etuja, sekä vaalia ja kehittää alan opiskelijoihin liittyviä perinteitä. TiTOL järjestää yhteistyössä jäsenjärjestöjen kanssa tapahtumia, kuten ATK-YTP ja ATK-YTR.
TiTOLin hallitushan koostuu tänä vuonna seuraavista henkilöistä: Kari Kuukka (Luuppi), Arttu Laitinen (Asteriski), Mila Katajisto (TKO-äly), Olli Keski-Hynnilä (TKO-äly), Sami Spets (Asteriski), Loviisa Hurme (Luuppi) ja Henrik Korhonen (Linkki).
TiTOLin vuosi startattiin melko tavallisissa merkeissä. Hallitus järjestäytyi ja vuoden rakennetta ja päätapahtumia alettiin suunnittelemaan. Helmikuussa vuosi alkoi tapahtumien osalta Luupin kanssa yhteistyössä järjestetyllä Akateemisen MM-kyykän jatkosaunalla Tampereella, missä oli mahdollisuus yhteistoimia muiden TiTOL-järjestöjen kanssa. Tapahtuma olikin varsin onnistunut. Heti alkuvuodesta aloitettiin myös ATK-YTN -tapahtuman suunnittelu ja sitä kaavailtiin keväälle liittokokouksen yhteyteen. Samalla startattiin ATK-YTR:n suunnittelu tarjouspyyntöjen ja ajankohdan pohdinnan suhteen. Omien tapahtumien lisäksi TiTOL ehti keväällä ennen koronapandemiaa osallistumaan TIVIAn puheenjohtajapäiville, sekä jäsenjärjestöjemme vuosijuhlille.
Keväällä Suomen saavuttanut koronaviruspandemia näkyi myös TiTOLin toiminnassa. Käytännön järjestelyt ATK-YTN:ää varten oli jo tehty, mutta tapahtuma jouduttiin lopulta perumaan. Perumispäätöksessä TiTOL seurasi Suomen hallituksen linjaa sekä halusi turvata jäsentensä terveyden. Samalla myös liittokokous jouduttiin järjestämään uudella tavalla. Kasvotusten pidettävää kokousta ei pidetty järkevänä vaihtoehtona, joten kevään liittokokous järjestettiin lopulta maaliskuussa etäyhteydellä.
Toukokuussa TiTOLin hallitus järjesti etätapaamisen tämän vuoden ATK-YTP:n järjestäjätiimin kanssa. Tapaamisessa keskusteltiin erityisesti ATK-YTP:n mahdollisesta perumisuhasta, joka liittyi koronatilanteeseen. Samalla päätimme toteuttaa alustavan kyselyn ensi vuoden ATK-YTP paikkakunnasta mikäli koronavirustilanne aiheuttaisi ATK-YTP:n peruuntumisen. Kysely lähetettiin jäsenjärjestöjen hallituksille toukokuun lopussa.
Kesällä koronavirustilanne salli ATK-YTR:n järjestämisen. Risteilylle lähdettiin tänäkin vuonna useamman jäsenjärjestön voimin elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Ennen risteilyä kokoonnuimme perinteiselle piknikille etkoilemaan. Risteily sujui jälleen iloisissa merkeissä hyvän ruoan ja yhdessäolon merkeissä vanhojen ystävien ja uusien tuttujen kanssa.
Hieman tavanomaisesta vuodesta poiketen, tänän vuonna TiTOLin hallitus on aloittanut sääntö- ja strategiatyön. Tavoitteena on muodostaa TiTOLille oma strategia, sekä päivittää säännöt vastaamaan paremmin nykyisiä käytäntöjämme, sekä tarvittaessa uutta strategiaa. Tavoitteenamme on muodostaa TiTOLin toiminnasta entistä läpinäkyvämpää, sekä helpottaa toiminnan järjestämistä, sekä siihen osallistumista. Sääntö- ja strategiatyöhön tullaan osallistamaan myös jäsenjärjestöjä. Ensimmäinen askel on tässä sähköpostissa mukana oleva jäsenkysely, jonka pohjalta strategia pyritään muodostamaan sellaiseksi, että se vastaa jäsenjärjestöjen ajatuksia ja toiveita TiTOLista. Sekä säännöt että strategia tullaan hyväksyttämään syysliittokokouksessa.
Mitä seuraavaksi?
Loppukesän ja alkusyksyn TiTOLin hallitusta työllistää erityisesti sääntö- ja strategiatyö. Samalla mietimme myös, miten TiTOLin hallitustoiminnan jatkuvuutta voidaan helpottaa ja miten siitä voisi saada näkyvämpää. Lisäksi valmistaudumme kohti ATK-YTP:tä ja syysliittokokousta. Toivotaan että syksy ei toisi mukanaan uusia rajoituksia, vaan saisimme nauttia toistemme seurasta jälleen kerran ATK-YTP:llä!
Jäsenistökysely
Kuten puolivuosikatsauksessa mainittiin, TiTOLin strategiatyö on käynnissä ja tavoitteena on muodostaa TiTOLille oma strategia. Strategian tavoitteena on saada TiTOLin toiminnasta sellaista, kuin jäsenjärjestöt siitä haluavat. Tavoitteena on tunnistaa TiTOLin vahvuuksia ja heikkouksia, sekä kehittää näiden kautta toimintaa.
Toivomme jäsenkyselyyn vastauksia sekä aktiiveiltanne (hallitus, toimihenkilöt yms.) että myös muulta jäsenistöltänne. Jakakaa siis kyselyä kaikkien saataville vaikkapa sähköpostilistoillanne. Lämmin kiitos jo etukäteen! Viimeinen päivä vastausten jättämiselle on 13.09.2020. Kyselyyn vastaaminen vie muutaman minuutin.
Linkki kyselyyn: https://forms.gle/jrtUeFvCWhjp5sWY6
————————————————————————————————————
Rekrytointi: Netello
Tervetuloa Netelloon!
Etsimme joukkoomme osa-aikaista tai kokopäiväistä tulevaa digimarkkinoinnin asiantuntijaa tekemään hakukoneoptimointia. Tärkeintä on positiivinen asenne, sosiaalinen älykkyys ja vanha kunnon maalaisjärki. Hakijoilta edellytetään perustietämystä nettisivuista ja HTML:stä. Työ sopii hyvin tehtäväksi myös opiskelujen ohessa.
Sinun ei tarvitse olla hakukoneoptimointiguru tai analytiikkavelho. Kiinnostus digimarkkinointiin ja hakukoneoptimointiin riittää. Kokeneet hakukoneoptimoijamme kouluttavat sinut tehtävään ja jakavat kanssasi alan viimeisen tietouden. Saat meiltä kaikki eväät, joilla voit menestyä työssä ja kehittää omaa osaamistasi uudelle tasolle.
Tule osaksi tiimiämme! Olemme ammattilaisia, jotka nauttivat työstään.
Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi, mahdollinen palkkatoiveesi ja CV:si osoitteeseen joonas.toivonen@netello.fi tai soita +358 50 5699 399 ja kysy paikasta lisää. Kommentoi viestissäsi myös etsitkö koko- vai osa-aikaista työtä. Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä ja työt alkavat sopimuksen mukaan.
Tutustu meihin tarkemmin: https://netello.fi/henkilokunta