Hyvää iltapäivää! Aurinko sinnittelee taivaalla taas muutaman minuutin pidempään ja kohti kevättä mennään!☀️
Good afternoon! The sun stays in the sky again for a few minutes longer and we head towards spring!☀️
Olethan muistanut äänestää? Jos et, ei hätää! Äänestyspaikat sulkeutuvat tuttuun tapaan klo 20, joten sinulla on vielä pari tuntia aikaa vaikuttaa!
Tiistai / Tuesday 25.1.
Gartic Phone -etäpeli-ilta 18:00-20:00 @Asteriski ry Discord
Gartic Phone remote Game Night 6pm-8pm @Asteriski ry Discord
Torstai / Thursday 27.1.
Hallituspäivystys 13:00-15:00 @Asteriski ry:n toimisto
Board member at the office 1pm-3pm @Asteriski ry’s office
Asteriskin verenluovutustempaus 16:30-17:30 @SPR Veripalvelu Turku, Yliopistonkatu 29b. Vielä löytyy luovutusaikoja! Ilmoittautuminen
Asteriski Blood Drive 4.30pm-5.30pm @SPR Veripalvelu Turku, Yliopistonkatu 29b. There’s still a few donation spots left! Enrollment
Perjantai / Friday 28.1.
Etä-afterit 18:00 @Zoom
Remote afterwork 6pm @Zoom
Yo-kylän asukas: Tule mentoriksi RESPONSE-hankkeeseen!
Oletko kiinnostunut ympäristö-, ilmasto- tai energia-asioista? Tai ehkä sytyt ympäristöaiheisesta viestinnästä, vaikuttamistyöstä tai tapahtumien järjestämisestä? Haluaisitko edistää energiapositiivisen asuinalueen syntyä samanhenkisessä porukassa, osana kansainvälistä hanketta?
Turussa 2021 alkaneeseen RESPONSE-hankkeeseen etsitään lisää innokkaita Ylioppilaskylässä (Aitiopaikan, Ikituurin, Nummenrannan, Yo-kylä lännen tai Yo-kylä idän asuntokohteessa) asuvia vertaismentoreita. Vertaismentorit lisäävät tietoisuutta ympäristö- ja energia-asioista Yo-kylässä ja innostavat muita asukkaita mukaan. Mentoreiden tehtäviin kuuluu esim.:
- uuden ympäristöaiheisen toiminnan ideoiminen ja luominen Yo-kylään
- pienimuotoisten ympäristöaiheisten tapahtumien ideointi ja toteuttaminen Ylioppilaskylässä
- mentorien omien sosiaalisen median kanavien sisältöjen ideoiminen ja luominen sekä näkyvyyden edistäminen(ks. Instagram @energypositiveturku ja Facebook @EnrgPositiveTku)
- digitaalisen yhteisön luominen ympäristö- ja energia-aiheiden ympärille
- asukkaiden näkemysten kartoitus eri tavoin, esimerkiksi videoimalla ympäristö- ja energia-asioiden näkymistä arjessa sekä aiheisiin liittyvän some-keskustelun seuraaminen
- asukasnäkökulman esiin tuominen mediassa ja hankkeen yleisissä tapahtumissa
- osallistuminen mentoriverkoston toimintaan, mm. kuukausittaisiin tapaamisiin
Toimintaan osallistuminen vie arviolta noin 10-15 tuntia kuukaudessa. Kunkin mentorin tehtävänkuvaa ja työmäärää on mahdollista räätälöidä kiinnostuksen mukaan. Uudet mentorit perehdytetään tehtäväänsä ja toiminnassa mukana olevat mentorit tukevat uusia mentoreita. Toiminnan aikana mentorit toimivat ryhmänä. Liity mukaan!
Mentoritoiminnasta ei makseta rahallista korvausta, mutta vertaismentorit saavat arvokasta kokemusta viestinnästä, vaikuttamistyöstä ja tapahtumajärjestämisestä osana isoa kansainvälistä hanketta sekä mahdollisuuden luoda työelämän kannalta tärkeitä kontakteja. Kaikki mentorit saavat osallistumisestaan todistuksen. Tapauskohtaisesti mm. opintoalan ja tehtävänkuvan mukaan voidaan selvittää mahdollisuuksia opintopisteisiin, opinnäytetyöhön tai työharjoitteluun. Toivomme mahdollisuutta sitoutua tehtävään vähintään vuodeksi. Vertaismentoritoiminnasta ja muusta asukasyhteistyöstä RESPONSE-hankkeessa vastaa Turun ammattikorkeakoulu.
Kiinnostuitko?
Hae mentoriksi lähettämällä meille lyhyt (max A4) motivaatiokirje, jossa kerrot:
- miksi haluat mentoriksi
- miksi juuri sinä olisit hyvä mentori
- missä Ylioppilaskylän kohteessa asut (Aitiopaikka, Ikituuri, Nummenranta, Yo-kylä itä, Yo-kylä länsi)
- minkä alan opiskelija olet
- miten pitkäksi aikaa voisit sitoutua tehtävään
Toimitathan motivaatiokirjeen sähköpostin liitteenä viimeistään keskiviikkona 9.2.2022 osoitteeseen ritva.salminiitty@turkuamk.fi. Samaan osoitteeseen voit lähettää myös mahdolliset lisäkysymykset.
RESPONSE – Integrated Solutions for Positive Energy and Resilient Cities viisivuotinen kansainvälinen Horisontti 2020 -hanke. Hankkeen aikana Ylioppilaskylän alueella toteutetaan erilaisia energiapositiivisuutta edistäviä ratkaisuja. Hankkeessa ovat mukana muun muassa Turun kaupunki, TYS, Turku Energia, Turun ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto, Turku City Data, VTT ja Ilmatieteenlaitos. Lisätietoa hankkeesta: https://h2020response.eu/ & https://tys.fi/response
Tervetuloa osallistumaan jogurttien aistinvaraiseen arviointiin Aistikattilaan!
Vielä kaivataan alle 31 vuotiaita ja erityisesti miehiä.
Tutkimuksen tavoitteena on tutkia mustikkajogurttien ja vegaanisten mustikkajogurttien aistittavaa laatua ja miellyttävyyttä. Tutkimuksen aikana syöt erilaisia jogurtteja ja kasvipohjaisia jogurtinkaltaisia tuotteita ja samalla saat vastata erilaisiin kysymyksiin, jotka liittyvät tuotteiden ulkonäköön, rakenteeseen ja makuun. Loppuosa tutkimuksesta tehdään Aistikattilan moniaistisessa ympäristössä. Tutkimus kestää 30-45 minuuttia.
Tutkimuksen päätyttyä tarjotaan palkkioksi suklaalevy ja keksirasia.
Huom. Mahdollisesti allergiaa tai yliherkkyyttä aiheuttavat aineosat: maito, kaura, herneproteiini. Tuotteet ovat gluteenittomia ja laktoosittomia.
Edellytykset osallistumiselle:
- Ei allergiaa maidolle, kauralle tai herneproteiinille. Tuotteet ovat laktoosittomia ja gluteenittomia.
- Normaali näkö-, kuulo-, haju- ja makuaisti
- Vähintään 18 vuotta
- Käytät maitopohjaisten jogurtteja säännöllisesti
- Et käytä säännöllisesti kasvipohjaisia jogurtteja
Ilmoittaudu mukaan arvioijaksi vastaamalla lyhyeen kyselyyn (kesto: 1-2 minuuttia):
https://link.webropol.com/s/jogurttiarviointi
Aikataulu
Tutkimukseen osallistutaan yhden kerran. Jos sovellut tutkimukseen, pääset varaamaan itsellesi sopivamman ajankohdan varauskalenterista 24.1. ja 25.1.
Voit valita ajankohdan viidestä eri vaihtoehdosta jokaisena päivänä: klo 9.30, klo 11, klo 12.30, klo 14, klo 15.30. sekä 17.00. Tutkimus kestää 30-45 minuuttia.
Tutustu tutkimuksen tietosuojaselosteeseen ennen ilmoittautumista.
Koronarajoitukset ja turvavälit otetaan huomioon tutkimuksen aikana, tutkimukseen otetaan kerralla enintään 5 arvioijaa.
Aistikattila sijaitsee lounasravintola Flavorian yhteydessä Medisiina D -rakennuksessa osoitteessa Turun yliopisto, Kiinamyllynkatu 10.
Lisätietoja tutkimuksesta:
Maija Greis
0451091653
maija.greis@helsinki.fi
Hae mukaan nuoret teknologiavaikuttajat -mentorointiohjelmaan 23.1. mennessä
Helmikuussa 2022 lastenoikeusjärjestö Plan International Suomi käynnistää Future Femalen kanssa Nuoret teknologiavaikuttajat -mentorointiohjelman. Mukaan on kutsuttu kahdeksan teknologia-alan ammattilaista mentoroimaan nuoria vaikuttajia (mukana yrityksistä Google, Brella, Gapps, GoFore ja Red Bee Media). Osaavien mentoreiden johdolla neljä ryhmää ratkaisevat teknologia-alan yhdenvertaisuus ja tasa-arvo-ongelmia etsien innovatiivisia ratkaisuja.
Jos sinä olet, tai tunnet, 18-25-vuotiaan tasa-arvosta, vaikuttamisesta ja teknologia-alasta kiinnostuneen nuoren, vielä ehtii hakea mukaan 23.1. saakka: https://lnkd.in/gC53FPCW
Tässä ohjelmassa pääset kehittymään ja oppimaan turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä sekä luomaan hyödyllisiä verkostoja. Meitä kaikkia tarvitaan rakentamaan tasa-arvoisempaa huomista – tule mukaan!